Internationell konsttävling i Venedig

Tävlingen vänder sig till konstnärer över hela världen vars verk väljs ut av internationella professionella jurymedlemmar inom konstkritik: museidirektörer, konstkritiker och gallerister. Finalisternas verk kommer slutligen att ställas ut på Arsenalen i Venedig på en viktig och prestigefylld konstutställning inom samtida konst.

I 10 år har Arte Laguna Prize främjat samtida modern konst, sökt spridningskanaler och arbetat för att skapa en internationell konstarena från vår huvudbas i Venedig, för att öppna upp ett nätverk för människor som arbetar inom den visuella, multimediala, och performativa konsten.

Arte Laguna Prize skapar konkreta möjligheter till konstnärlig utveckling och hjälper till att lansera en professionell karriär som konstnär. Vi utvecklar speciella projekt som sprider sig från Venedig till hela världen, genom att skapa samarbeten mellan konstföreningar, museer, gallerier, akademier och företag.

Vi har skapat ett internationellt nätverk som växer och stärks för varje konsttävling med ett system av relationer som skapas mellan människor inom konstvärlden, vars idéer ständigt bryter ny mark.

OM ARTE LAGUNA PRIZE
Arte Laguna Prize är en konsttävling inom samtida konst med syftet att:
– välja ut de mest meriterade konstnärerna och ställa ut deras verk under finalen på Arsenalen i Venedig i mars,
– skapa relationer mellan olika partners för att ge konkreta möjligheter för lovande konstnärer, konstbidrag, konstnärsutbyte, samarbete med företag och personliga utställningar samt presentera alla dessa möjligheter som specialpriser under tävlingen.

Vi vänder oss nu till konstarbetare runt om i Sverige för att få hjälp att lansera Arte Laguna Prize för konstnärer runt om i Sverige.
Vill ni hjälpa oss att marknadsföra detta event och lägga en länk till tävlingen på er hemsida?

Mer information hittar ni på: http://www.artelagunaprize.com/

Rebecka Sjöberg, Arte Laguna Prize – Venedig

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*