Anders Reuterswärd

Jag heter Anders Reuterswärd och är född i Solna 1942. Jag är huvudsakligen autodidakt. Jag började måla i början av 1960-talet och blev inspirerad av Norman McLarens filmer till jazzmusik, ritade direkt på filmremsan och sedan av den fria jazzen av sådana som Ornette Coleman, John Coltrane m.fl. Jag hade min första utställning på Galleri Karlsson i augusti 1967 med titeln ”Städer fyllda av trasig musik”. Jag började sedan intressera mig för centralperspektivet och gjorde en del annat parallellt, studier m.m. Jag tillämpade några år centralperspektivet på Mondrians och Max Ernsts målningar och började sedan experimentera med pyramider, först fyrsidiga men fann sedan de tresidiga mer utvecklingsbara som form. Och det är det jag håller på med just nu….

Brandbergen 18 x 21 cm akryl Galleri Kyrkskolan september 2014 2 Galleri Kyrkskolan september 2014 3

IMG_5197 Minotaurus 50 x 55 cm akryl Neptunus 16 x 20 x 16 cm akryl

 

1 Comment

  1. Så roligt Anders. Mkt märkligt, men tänkt på dig mkt idag. Vore roligt att språkas vid. Mvh Eva Fogelberg

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*