Thomas Ahlander

Jag heter Thomas Ahlander, född 1943 i Göteborg.Bor numera i Alingsås och har så gjort sen 1980. Jag har målat och tecknat så länge jag minns och den konstnärliga ådran har nog gått i arv från tidigare generationer. Min farfar var liksom jag, en ivrig hobbykonstnär och även längre tillbaka i tiden har det funnits konstnärer i släkten.

Måleriet och tecknandet, låg väl periodvis nere, under de mest intensiva yrkesverksamma åren, men pennan, penslarna och blocket har dock alltid
funnits med i periferin. Mitt måleri har ju alltid varit en hobby, men när jag gick i pension år 2006, bestämde jag mig för att satsa för fullt på att etablera mig som konstnär med bilar som huvudmotiv. Helst då gamla amerikanare och klassiska sportvagnar.

Jag målar mycket på beställning, så det blir även en hel del nyare bilar också. För det mesta väljer jag att visa mina bilporträtt i samband med veteranbilsträffar och
andra närliggande evenemang. Jag åker ofta
och gärna på klassiker- och sportvagnsträffar för att skapa kontakt med entusiaster och ägare av klassiska fordon. Jag fotograferar mycket på dessa träffar och använder för det mesta ett eller ett par foton som underlag för mina porträtt. För mig är gamla bilar från 30-, 40 och 50-talet som vackra skulpturer i plåt och krom och jag försöker förmedla min passion för dessa fordon i mina bilder.

Jag arbetar mest med akvarell, men på senare tid även med akryl.

Hemsida: www.watercolourclassics.com.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*