Bengt Ankartoft

Jag heter Bengt Ankartoft och har varit verksam formgivare och silversmed med egen ateljé sedan 1978. Jag har varit intresserad av natur och möte med människor. Det har blivit olika projekt genom åren, bland annat tillverkade jag ringar Papillion ”fantasifjärilar” under rubriken Frihet när den rotar sig, är en planta som växer fort. Mycket populära med infattningar av Abalonesnäcka eller olika stenar.

Ett annat projekt är ”Daglig kontakt”, ritade av många olika strömbrytare. De blev klackringar, även slipshållare och kors med infattning av motstånd från transistorradio, roliga med bra humor. Projekt ”Blå timmen” eller längtans blommor, har haft en stor trädgård med Tagetes, Hortensia, Björnbär och många flera blommor och har blivit vackra hängssmycken och ringar. Rubriken,”Blommor i silvergrå och vitbrokiga bladverk” Jag har arbetat med korpusarbete som dosor i olika utförande, se min hemsida bengtankartoft.se.

 

 SONY

 CiaoCiao

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*