Emma Stark

Mitt namn är Emma Stark och arbetar som tatuerare och konstnär. Jag är uppväxt I den lilla orten Molkom i Värmland. Men är numera bosatt i skogarna utanför Nödinge med sambo, dottern Julia och två katter.

Jag har sedan 2008 arbetat heltid som tatuerare och driver idag en egen studio i Linné, Göteborg. Tatueringsyrket har inte bara lärt mig mycket om människor, utan 

även varit en stor läromästare och drivkraft till mitt eget skapande och tekniska utveckling. Jag arbetar nästan uteslutande med egendesignade motiv utifrån kundens önskemål. Tatueringsyrket 

är en kul balans mellan ett service yrke och möjligheten att kunna försörja sig på sitt skapande.

Min konstnärliga utbildning består av en treårig gymnasial utbildning på Kons och form linjen i Karlstad. För att sedan tillbringa två år på Kyrkerud folkhögskolas Bild och form utbildning. När det kommer till mitt fria skapande har jag genom åren arbetat mig igenom de flesta tekniker. Men den senaste tiden har jag nästan uteslutande arbetat i akvarell. Motiven är mestadels realistiska och detaljrika, men målar även en del lite mer flödande landskapsmotiv. Måleriet är mit

t sätt att släppa stress och prestationer, en slags meditation. Motiven återspeglar gärna min kärlek och fascination för djur och natur.

Jag har deltagit i samlingsutställningar under åren men har även haft några soloutställningar. Den senaste var i Gamla Kraftstationen i Deje då jag intog deras gästsalong under två veckor.

Jag hoppas kunna få fortsättaatt utvecklas som konstnär och tatuerare, men har även drömmar om att ge mig in i olika design och hantverksprojekt för att se vart det kan bära mig.

Webb:  www.konst.se/stark

Instagram: @stark_tattoo_and_art 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*