Tema Klimatet först!

Utställningen ska inte enbart visa konstverk av olika slag utan även kunna visa film, föredrag, poesi, musik och körsång.

Om Kulturfyren, www.kulturfyren.se

Kulturfyren är en kreativ mötesplats på Skeppsholmen, i hjärtat av Stockholm. I Kulturfyren möts amatörer och professionella kulturutövare i alla åldrar i olika sammanhang och i olika konstformer. Kulturfyren, som grundades februari 2011, delar sin vision och verkar i nära samarbete med ”Eric Ericson International Choral Center” och ”Stiftelsen Carpe Vitam”.

Samarbetsorganisationer:

− Föreningen Synskadade konsthantverkare och konstnärer (SKKF) − Deltar i utställningen med några av sina medlemmar. − Föreningen bildades 1971 och har cirka 39 medlemmar bosatta runt om i Sverige. År 2011 firade föreningen 40-årsjubileum i samband med en samlingsutställning i Ronneby Kulturhus.

– Ukrainska Alliansen i Sverige,medverkar med musiker, kör, ”Blommiga sjalen”, och konstnärer vid utställningen. Ukrainska Alliansen i Sverige är en paraplyverksamhet för 12 olika föreningar i Göteborg, Stockholm, Trelleborg, Blekinge, och Gävle som vi anordnar verksamhet för. Ukrainska Alliansen i Sverige bildades i September 2009 och har snart varit aktivt i 10 år. Huvudverksamhetsområden: *Aktivt arbeta med övergripande integrationsfrågor.

Mångfald av uttryck!

Konstnärerna i som ska delta i projektet uppmanas att fritt tolka hur man ska hantera och uppmärksamma klimatfrågan. Konstnärer har den förmågan att på olika sätt skildra temats angelägenhet och på olika sätt skapa nya idéer och infallsvinklar. Tillsammans med de olika samarbetspartnerna kommer vi att kunna visa en mångfald av uttryck för vår klimatinspiration-utställning. Kreativa kulturentreprenörer ges genom det differentierade lokalpriset möjligheter att mitt i huvudstaden, i denna vackra miljö, förverkliga sina egna idéer och visioner. −

Poesiläsning av Åsa Freij-Söderberg, Stockholm

Projektledare och utställningsansvarig: Tony Roos ordf. Konstnärsalliansen, KFA.

 

Läs mer:

Pressmeddelande k-fyren (PDF)

Affisch (PDF)

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*