Ulla Werkström

Att komma in i Ulla Werkströms atelje är som att komma till en himmel av skapande och kreativitet. Materialen varierar mellan tyg, metall, plast och glas.
– Mina konstverk ska glädja, roa och väcka nyfikenhet hos betraktaren”, säger Ulla.
Jag gör annorlunda smycken i silver och titan, kombinerat med naturstenar,pärlor och andra fynd….fynd som jag ofta hittar ute i naturen. Alla smycken är unika, de kanske liknar varandra men, det finns inte två exakt likadana.
Jag skapar också färgstarka, humorristiska textilcollage och fria broderier- fulla av liv och rörelse. Min textilkonst är både figurativ och non-figurativ. Det är upp till betraktaren att se vad bilden föreställer.
Mitt sätt att arbeta med glas skiljer sig från det gängse sättet. Jag skapar mina verk genom att färdigställa ett större antal glasbitar. Av dessa växer motivet fram. Jag lägger också in ”luft”, där jag känner att det passar.
Jag har en gedigen konstutbildning i olika konstformer. Jag har studerat silversmide, textila bilder, bildformgivning, produktutveckling, måleri, svetsning och smyckedesign på universitet, folkhögskolor och som privatelev hos Ragnar Andersson. Jag har även arbetat som bildlärare.
Jag har deltagit  i ett stort antal utställningar, bl.a flera jurybedömda. Halmstad kommun har köpt flera av mina konstverk.
Ulla Werkström
2010-10-03 14.31.08 2010-10-03 17.35.37
2012-07-18 15.20.56 2012-07-18 15.18.35
P1020763

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*