Nyhetsbrev: september 2011

Hösten 2011!
Står för dörren och återigen talas det om finansoro i Europa. För konstens skulle hoppas vi att det går att kyla ner hysterin något, vi kommer även i fortsättningen att kunna åka till underbara Grekland.

Efter sommarens stora sommarsalong i Göteborg, vid Lilla Bommens torg,(se bilder från utställningen på vår hemsida) kommer styrelsen att utvärdera verksamheten och satsa på en ny salong 2012 och kommer därför att redan under hösten 2011 söka sponsorer till samlingsutställning. Ett arbete pågår sedan i vintras att hitta nya konstscener där vi kan arrangera tema och samlingsvisningar av olika slag, kom gärna med tips. X antal ansökningar görs till olika kulturhus och konsthallar i Sverige. I våras fick förbundet en ny logga, kolla på hemsidan där finns den. Det är smeden Martti Risku, Bohus, som är upphovsmannen, och vinnande förslag. Senare ska nya kuvert och brevpapper tryckas upp.

Under hösten väntas bl a ett lagförslag (prop.) från regeringen gällande ny lag för den s.k. ”avtalslicensmodellen”, som vi, KFA m fl, starkt ifrågasatt eftersom den ger Bonus-presskopia ett statligt monopol på all inkasserning av den omfattande kopieringen – av konstnärliga verk – som sker inom skolornas område. Den nya lagen skall göra det lättare för fler organisationer att teckna avtal om kopiering och ersättning. KFA, DUR mfl har under våren sommaren försökt att få till stånd ett avtal om kopieringen inom den kommunala skolorna, ett arbete som pågått sedan 2008, med SKL(Sveriges kommuner och landsting), men utan att de velat ingå ett nytt avtal. Mer information om detta kommer under hösten.

Läs hela nyhetsbrevet här (PDF).

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*