Offentliga utsmyckningar i Sundsvall

Sundsvalls kommun bjuder in konstnärer att lämna förslag till offentliga utsmyckningar. I utställningen presenteras en rad arbetsplatser där det kommer genomföras konstnärliga utsmyckningar. När deadlinen (27 januari 2013) för inlämnande av förslag gått ut avgör en jurygrupp från respektive arbetsplats ett vinnande förslag som presenteras i utställningen.

24 november ställs information om respektive arbetsplats ut
27 januari (2013) är sista inlämningsdagen för förslag
18 februari (2013) presenteras de vinnande förslagen i utställningen
I utställningen visas också ett rikt bild och textmaterial på de offentliga konstverk som finns i Sundsvalls kommuns utomhusmiljö. Fotografier på de verk som finns i kommunen visas och via de skisser som finns i Sundsvalls museums konstsamling tittar vi närmare på verk som Gestalt i Storm av Bror Marklund, De tre vise männen av Vera Nilsson, Fontänskulptur i Vängåvan av Sofia Gisberg, Sågverksminnet av Aston Forsberg och Lek med bollar av Pierre Olofsson.
24 november 2012 – 24 februari 2013

Sundsvalls museum
Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall
Telefon: 060-19 18 00, hemsida: www.sundsvall.se/museum

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*