Anita Ekberg

Anita Ekberg är född i Örnsköldsvik, är författare och berömd naturfotograf, bor i Djursholm med stora delar av världen som arbetsfält. Hon komponerar former, skala, färger på ett mycket intressant sätt. Hon har varit bosatt i London, Paris, och Monaco.

 Anita Ekberg var en av kandidaterna till Årets Pandabok 2019 och har haft flera utställningar som exempelvis i Stockholm, Helsingfors och Nice. Hon är författare till böckerna Guldet i Anderna, The Gold in Peru, Den Unika Blåa Planeten och Höga Kusten, ett världsarv i mitt hjärta. De finns även utgivna som E-böcker.

   Recension av Den Unika Blåa Planeten av lektör Tom Hermansson, Snickars BTJ-häftet nr 23,2018:

 ”Bilderna är storslagna, magnifika, ofta i stort format och har korta men informativa bildtexter. Vi får besöka platser och se arter som havssköldpadda, grizzlybjörn och orangutang i sina naturliga miljöer och landskapen får betraktaren att tappa andan. De 122 fotografierna är proffsiga, texterna berättar sakligt om levnadsvillkoren, jakten på föda, fortplantningen och platserna”. 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*