Krister ”KriB” Björklund

Krister KriB Björklund föddes 1966 i Borås Sverige. Krister har bott i Sundsvall sedan 2005. Krister är sedan 2018 yrkesverksam konstnär. Krister är certifierad av ISCA (International Society of Contemporary Art), han säljer originalmålningar och konsttryck. Han deltar i konstutställningar över hela världen.

Krister håller också kurser och workshops. Krister skapar ständigt. Hans verk består av oljemålningar, akrylmålningar, blandade medier och skulpturer, de är både abstrakta och figurativa.

Krister drivs av utmaningen att hitta nya sätt att skapa, måla och blanda olika media och lyfta sin konst till nya nivåer.

Han är särskilt förtjust i naturen som är den centrala punkten i hans konst. Krister lever för att skapa och måla. Hans skapelser är en form av meditation, ett sätt att bearbeta tankar och känslor. Detta hjälper honom att hitta balans och harmoni i livet.

Kristers konst är hans sätt att uttrycka och få en djup känsla av välbefinnande. Han känner den urkraft som naturen ger och i hans konst tillåter honom att framkalla hjärtkänsla reaktioner och känslor genom färg och form.

Under vintern 2020–2021 har Krister tillsammans med sin livspartner Tuwa jobbat med att skildra transpersoner och deras resa. Detta har resulterat i ett text och bildmaterial baserat på Tuwa’s livsresa. Denna gemensamma skapelse har fått namnet ”My life’s journey” och består av Tuwa’s text om sin resa från man till kvinna och en serie på fyra målningar av Krister. Krister’s inspiration till dessa målningar är Tuwa och hennes resa.

Krister är just nu aktuell med en utställning i London. Mer information: www.art-by-krib.com.

Instagram: krib_art

Facebook: KriB_art

Bilderna MLJ1 och MLJ2 är från Serien My Life’s Journey.

Foto: Fredrik Karlsson

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*