Camilla Roman

Camilla hade sin första utställning på galleri redan 1995, sedan dröjde det ända till 2015 innan hon hade nästa utställning. Skapande har alltid varit närvarande på något sätt även om det tagit sig olika former.

Sedan slutet av 2013 är det bildkonsten som är primär. Oftast vet jag inte ens vad det ska bli när jag börjar måla. Inspirationen hittar jag från mina egna känslor, tankar och saker som händer  i livet. Mitt målande är på många sätt ett verktyg för att bearbeta minnen. Ibland lös blockeringar.

Jag är helt självlärd och har inte direkt någon konstnärlig förebild, men två artister vars verk jag beundrar mycket är Pablo Picasso och Margaret Keane, vilket kanske ändå reflekteras i mina målningar; stora uttrycksfulla ögon, starka färger, färg som rinner och cirklar.

Mitt signum är framförallt ögonen, men även bubblorna som finns med på de allra flesta alster.

De flesta upplever min konst som glad, för de blir glada av alla färger. Livsglädje och passion är den röda tråden. Men det finns att uns av vemod i varje målning, man ser den om man tittar noga. Vissa människor ser det direkt och upplever min konst som sorgsen. Alla tolkar utifrån sitt eget perspektiv och vart de befinner sig i livet. Min ambition är just att beröra och locka till egna tolkningar. Varje målning har en mening och en historia/betydelse men jag berättar sällan hur jag själv har tänkt, då jag tycker det förstör betraktarens upplevelse. Jag vill att mina målningar ska tala för sig själv.


 

 

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*