Maciej Malecki

Maciej Malecki föddes på plats x, tidpunkt y, bor i en stad som kallas Göteborg av vissa människor som gillar namn. Han är en revolutionär individualistisk anarkistisk poet och målare och framförallt människa som söker att riva ner dysfunktionella och ineffektiva strukturer som säg statlig verksamhet eller kapitalism eller sociala normer som hindrar mänsklighetens och individers utveckling och transcendens bortom det exploativa parasitära tillståndet inpräglat i oss av nationalism, kolonialism, industrialism och konsumerism, samt bidra till den kollektiva spirituella revolutionen som krävs för att möjliggöra bekämpningen av dessa.
När han inte är upptagen med sådant, vilken han alltid är, passar han på att extatiskt leka med vad han nu finner tillgängligt: ibland canvas, ibland färger, ibland ord, ibland andra människor. Han tycker också om att lukta på blommor och de blommorna han tycker mest om hittar han i människors sinnen. Han ser konsten som en alldeles för ofullständig återspegling av dessa, vilket han också söker att göra lite mer fullständig. Han ser den som vattnet och ljuset som får dessa blommor att blomma och finner ett hedonistiskt nöje i att uppleva den, vare sig som skapare eller mottagare av själva objektet. Han ser konsten som ett ytterst personligt uttryck för det kollektiva medvetandet och också ett sätt att lära sig om det och om personen som tillverkat det, ett unikt inblick i en liten detalj av den kontinuerliga processen som är allt eller gud eller Indras nät eller universum eller vad man nu tycker om för ord.
I sitt uttryck försöker han väva samman iakttagelser av inre skeenden, samhällskritik, arketypisk symbolik och estetisk tillfredsställelse och samtidigt utveckla ett universellt språk bortom språkliga, symboliska eller estetiska konventioner.
Vill ni veta mer får ni väl prata med snubben.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*